Dobrić: Što manje grešaka, Budućnost kažnjava

Autor:

Zvezdin bek govorio je u Podgorici o razlozima poraza i pouka iz treće utakmice.

Dobrić: Što manje grešaka, Budućnost kažnjava Foto: MN Press

Četvrtak, dan između treće i četvrte utakmice finala, košarkaši Crvene zvezde mts u Podgorici koriste za odmor i pripremu za petak, kada će imati drugu "meč loptu" za titulu.

"Bila je jako teška utakmica, fizički i psihološki. Iskoristili su naše greške, odigrali smo jako dobro u prvom dijelu, a onda smo počeli da grešimo. Oni su to koristili, davali lake poene, to ih je dizalo i priveli su utakmicu u svoju korist", rekao je Ognjen Dobrić.

Upitan koliko crveno-bijelima fali Stratos Perperoglu, Dobrić je rekao da se izostanak svakog igrača osjeti prije svega na "fizičkom polju". Bez grčkog veterana (uz podrazumevano odsustvo Džoa Reglenda), ekipa Milana Tomića biće i u petak, kada će imati drugu šansu da postanu šampioni.

 Šta će crveno-bijeli morati da poprave?

"Da budemo fokusirani svih 40 minuta, a ne 20 kao u ovoj. I da što manje grešimo, jer oni to znaju da koriste, znaju kako se igra u tranziciji. To su ovog puta iskoristili i ne smijemo da im dozvolimo u sljedećoj utakmici".

Na pitanje o atmosferi u "Morači", Dobrić je rekao da igrači ne bi trebalo da razmišljaju o tome.

"Mislim da to ne treba da nas opterećuje. Znali smo da će biti tako. Potrebno je da ostanemo fokusirani na teren 40 minuta i da odigramo što bolje znamo".


Uz objašnjenje da je očekivao reakciju Budućnosti i agresivniji nastup branioca titule, Dobrić je rekao da bi u finalnoj seriji svaku utakmicu trebalo posmatrati pojedinačno.

"Uopšte nije bitno to što je tri dana ranije bilo 'plus 40' za nas. Ovdje se broje pobjede. Ponavljam, u trećoj utakmici smo igrali dobro u prvih 20 minuta, a onda smo pravcu pali. To su iskoristili i meč je otišao u drugom pravcu", dodao je bek crveno-bijelih.

Četvrta utakmica serije zakazana je za petak u 19 časova, a od četvrtka ujutru poznato je ko će suditi tu utakmicu.

Izvor: MONDO/Arenasport

Sve vijesti