Uhapšen zbog šverca 476 kilograma duvana iz Albanije

Autor:

Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli veću količinu rezanog duvana. Osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljena trgovina je uhapšen.

Uhapšen zbog šverca 476 kilograma duvana iz Albanije Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Službenici Odjeljenja granične bezbjednsoti Tuzi su, postupajući na osnovu operativnih informacija da se sa teritorije Republike Albanije krijumčari rezani duvan, izvršili obilazak reona kanjona rijeke Cijevne.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, tom prilikom policijski službenici su uočili lice koje u vozilo, nedaleko od granice sa Republikom Albanijom, pakuje veće džakove i dovozi ih u pravcu jednog objekta. Policijski službenici su utvrdili da se radi o M.N. (34) iz Podgorice.


"Pregledom kuće i pomoćnog objekta policijski službenici su pronašli i oduzeli 24 veća pakovanja u kojima se nalazilo 934 pvc pakovanja sa sadržajem rezanog duvana ukupne težine 476 kilograma", kaže se u saopštenju Uprave policije.


Lice i pronađeni duvan su predati službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja.


Iz UP su saopštili da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađeni duvan prokrijumčaren sa teritorije Republike Albanije.


"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se M.N. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti