Više od 10 godina smo čekali na ovo!

Autor:

Android telefoni će jednu od osnovnih funkcija dobiti tek za koju nedjelju, a iPhone je ima gotovo od kada je tog Apple telefona!

0
A- A A+

Vjerovali ili ne, ali Google će u Play Store dodati opciju preuzimanja više aplikacija istovremeno gotovo 11 godina nakon premijere prve verzije Android operativnog sistema (bilo je to 23. septembra 2008. godine, da vam damo tačan datum). To znači da će Android korisnici najzad imati mogućnost da odjednom preuzmu više aplikacija i da ne zavise od redosljeda ažuriranja, koje postavi sama Play prodavnica.

Android Police je objavio nekoliko snimaka ekrana, koji dokazuju da je funkcija istovremenog preuzimanja više aplikacija u test fazi već neko vrijeme, dok PhoneArena podsjeća da je ta opcija, zapravo bila omogućena kratko prvim Android korisnicima, ali i na činjenicu da iOS korisnici ovo imaju gotovo od kada je i iPhone-a.

Nema podataka o tome kada će nova Play prodavnica sa simultanim preuzimanjem više aplikacija biti omogućena svima nama, ali jednu stvar odmah možemo da uradimo - da ažuriramo Google Play na posljednju verziju. Da biste to uradili posjetite Google Play, pa klik na tri minusa gore lijevo, onda i na Podešavanja tj. Settings i na kraju skrol dole do Verzija Play prodavnice uz posljednji klik na to.

Sačekajte da se Play Store ažurira, ako postoji ažuriranje i sačekajte sljedeće ažuriranje aplikacija koje koristite, kako biste saznali jeste li dobili novu opciju.

Sve vijesti