Sprečen "Notr Dam u Njujorku": Uhapšen s kanisterima

Autor:

Njujorška policija uhapsila je muškarca (37) koji je sinoć ušao u katoličku katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina, tečnog gasa i upaljačem.

0
A- A A+
sveti patrik,njujork Foto: AP Photo/Richard Drew, File

U pitanju je profesor fakulteta koji je već bio privođen ove nedelje u katedrali u Nju Džerziju.

Njujorška policija je saopštila da je profesor Mark Lamparelo (37), koji je osumnjičen za pokušaj izazivanja požara, kao i za krivično delo izazivanja opšte opasnosti za danas imao rezervisan let za Rim.

Osumnjičeni je posle privođenja rekao policiji da je prolazio kroz katedralu kako bi stigao od Pete avenije do Avenije Medison i da mu je u kombiju nestalo benzina, preneo je AP.

Policija je proverila te navode i ustanovila da vozilo nije ostalo bez benzina. Navodi se da je osumnjičeni od ranije poznat policiji.

Na pitanje da li je terorizam mogući motiv incidenta, zamenik komesara za obaveštajne i antiterorističke poslove njujorške policije Džon Miler je rekao da je "prerano da se to kaže".

Pošto je osumnjičeni ušao u katedralu u centru Menhetna nešto pre osam sati uveče, prišao mu je pripadnik obezbeđenja, saopštila je njujorška policija.

Kada se okrenuo da pođe, benzin se prosuo po podu a čuvar je obavestio policijajce koji su bili raspoređeni ispred crkve, prenosi AP.

Obnova Notr Dama potrajaće 15 godina?

Oni su uhvatili muškarca i on je priveden na ispitivanje, rekao je Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i antiterorističke poslove njujorške policije.

Izvor: Youtube/CBS New York

On je rekao da je osumnjičeni kod sebe imao četiri galona benzina (18 litara), dve boce tečnog gasa i upaljače što je, kako je kazao, razlog za veliku zabrinutost.

On je ipak primetio da je do incidenta došlo dva dana posle požara u pariskoj katedrali Notr Dam.

Sve vijesti