Porez vraćen funkcionerima Centralne banke

Autor:

Prošlogodišnji imovinski kartoni pokazali da su povraćaj poreza na zarade za prošlu godinu od ministara iz oblasti ekonomije i funkcionera imali jedino guverner, viceguverneri i izvršni direktor tog regulatora.

0
A- A A+
cantralna banka.jpg Foto: mondo me

  Povraćaj poreza na zarade za prošlu godinu od ministara iz oblasti ekonomije i funkcionera Centralne banke (CBCG) imali su jedino guverner, viceguverneri i izvršni direktor tog regulatora, pokazuju prošlogodišnji imovinski kartoni koji su objavljeni na sajtu Agencije za antikorupciju.

Najviša godišnja osnovica za plaćanje poreza i doprinosa na zarade utvrđuje se godišnje i po pravilu je veća od 50 hiljada eura, piše Pobjeda.

Najviše poreza i doprinosa na zarade je u prošloj godini za 2017. vraćeno viceguverneru Nikoli Fabrisu, 6,66 hiljada EUR. Njegova plata se kretala od 3,64 hiljade do 4,2 hiljade EUR.

Fabris je imao i najveći prihod iz članstva u radnim tijelima, izvođenja nastave, mentorstva - ukupno 20 hiljada eura. On ima ukupno 26 hiljada eura depozita i 71 hiljadu eura kredita.

Guverneru Radoju Žugiću je u prošloj godini vraćeno 5,49 hiljada eura preplaćenih dažbina na zarade. Njegova plata se kretala od 3,58 hiljada do 4,36 hiljada eura, zavisno od mjeseca. Od drugih prihoda i članstva u radnim tijelima prihodovao je ukupno 6,2 hiljade eura. Žugić nema kredita, a njegovi ukupni depoziti su 90,5 hiljada eura.

I generalnom direktoru CBCG, Radojici Luburiću je Poreska uprava vratila preplaćenih 2,09 hiljada eura dažbina na platu. Njegova zarada je u prošloj godini bila 2,63 hiljade eura, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 6,29 hiljada eura. Nije prijavio ni kredite ni štednju.

Viceguverner Miodrag Radonjić zarađuje mjesečno od 2,69 hiljada do 3,99 hiljada eura, zavisno od mjeseca i sudeći prema kartonu nema drugih primanja, kredita, ni depozita.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar poljoprivrede, Milutin Simović mjesečno je prošle godine zarađivao 1,74 hiljade eura, a od učešća u radnim tijelima 6,42 hiljade eura godišnje. Nema štednju u bankama, ali ima kredit od 127 hiljada eura.

Plata njegovog kolege za regionalni razvoj Rafeta Husovića kretala se do 1,61 hiljadu eura. Po imovinskom kartonu nema ni drugih primanja, niti kredita i depozita.

Ministar finansija Darko Radunović mjesečno zarađuje 1,68 hiljada eura, a kao član Savjeta za finansijsku stabilnost zaradio je šest hiljada eura godišnje. Ima stambeni kredit od 223 hiljade eura i 20 hiljada eura štednje.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ima platu od 1,46 hiljade eura, od članstva u radnim tijelima 4,56 hiljada eura godišnje i stambeni kredit od 110 hiljada eura.

U kreditu od 50 hiljada eura je i ministar saobraćaja Osman Nurković, čija je plata 1,64 hiljade eura, dok je od članstva u radnim tijelima zaradio ukupno 4,56 hiljada eura. Nije prijavio štednju.

Ministar turizma Pavle Radulović mjesečno zarađuje 1,48 hiljada eura, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 4,56 hiljada eura. Nema kredita i prijavljuje 35 hiljada eura depozita.

Tagovi:
Sve vijesti