Brna o Varvarima: To nisu huligani

Autor:

Trener Budućnosti Branko Brnović pričao o navijačima “plavih” i Sutjeske pred sjutrašnji okršaj u polufinalu Kupa Crne Gore pod Goricom (18.00)

Brna o Varvarima: To nisu huligani Foto: MN Press

Budućnost u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore dočekuje sjutra (18.00) najvećeg rivala Sutjesku pod Goricom. Biće to praznik fudbala! Međutim, trener “plavih” Branko Brnović je želio da priča o nečemu drugom.

O navijačima - uglavnom Varvarima, ali se dotakao i Vojvoda!

Legendarni fudbaler Budućnosti i Partizana, te nekadašnji selektor Crne Gore je ispratio cijeli slučaj “tuča policije i Varvara u Nikšiću”.

“Sigurno će biti publike u derbiju. Vidjeli smo koliko se Varvari vraćaju i koliko vjeruju u ekipu”, svjestan je Brna da se navijači dolaze zbog dobrih igara, ali i zbog činjenice da se pruži podrška vođi najvatrenijih tifoza Aleksandru Čaki Ivanoviću.

“Meni lično smetaju saopštenja i to što navijače Varvare, pa i Vojvode, nazivaju huliganima. Zašto mi smeta to? Zato što moja djeca navijaju za Budućnost, možda će sjutra biti sa tim grupama, pa će ih neko nazivati huliganima”, rekao je Brnović, pa se nadovezao. “Moramo da pazimo, jer među njima ima djece i momaka koji su fakultetski obrazovani. I ne možemo te teške riječi da stavljamo u saopštenja”.

“Plavi” su u prethodnom kolu gostovali Mornaru u Kotoru, jedva su slavili sa 1:0, a podršku organizovanih navijača nisu imali, jer su Varvari kažnjeni dva meča gostovanja. Preskaču još Lovćen, pa se vraćaju na revanš meč polufinala Kupa protiv Sutjeske, koji je na program 1. maja kraj Bistrice.

“Bez Varvara ambijent je nikakav. Pozorište. Vidjeli smo to u Kotoru”, poručio je Brnović, a onda je dodao…

“Itekako poštujemo policiju, zakon i red. Nije lako policajcima, ali moraju da imaju malo razumijevanja prema tim momcima”.

O prvoj utakmici polufinala Kupa je poručio…

“Očekujem pobjedu i dobru igru sa dosta šansi. Uvijek idemo na trijumf. Vjerujem u ekipu, vjerujem u ove momke”, rekao je Brnović, koji sjutra neće moći da računa na Mijića i Tučevića.

Tagovi:
Sve vijesti