Prebijanje Andreja Vučića: Žandarmima uslovno 8 meseci

Autor:

Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovne kazne zatvora od po osam meseci sa rokom provere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom prekomerne sile zaustavili Andreja Vučića i Predraga Malog.

0
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Do prebijanja braće tadašnjeg premijera a sad predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i tadašnjeg gradonačelnika Beograda a sada ministra finansija Siniše Malog, kao i još dvojice pripadnika vojne policije koja je bila u pratnji Vučića, došlo je tokom održavanja "Parade ponosa 2014" u Beogradu.

Uslovan presuda znači da se kazne neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počine isto krivično delo.

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam meseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

I na novu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Slučaj Vučić-Mali: Ukinuta presuda žandarmima

Sedam pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša osuđeno je zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom napad na vojno lice u vršenju vojne službe

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević.

Suđenje im je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu iz juna prošle godine, kada je isti sud potvrdio oslobađajuću presudu komandantu ovog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mere da spreči napad.

Deo ovog incidenta zabeležio je snimatelj televizije N1 koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na Youtubu.

Tagovi:
Sve vijesti