14. festival baleta Allegro

Autor:

Baletska trupa Allegro sa partnerima u čast Svjetskog dana plesa organizuje 14. festival baleta Allegro u petak, 19.aprila u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati.

14. festival baleta Allegro Foto: KIC Budo Tomović


“Četrnaestu godinu zaredom, zajedno sa KIC-om “Budo Tomović”, organizujemo festival baleta Allegro. Ponosni smo što Svjetski dan plesa u Podgorici godinama proslavljamo sa mnogobrojnim partnerima - baletskom školom “Vasa Pavić”, Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, baletskom školom “Princeza Ksenija” itd.”, ističe Viktorija Strugar, koja je, zajedno sa profesoricom Sanjom Garić, osnovala baletsku trupu Allegro u Podgorici sa ciljem promocije umjetničke igre u Crnoj Gori.


Na 14. festivalu baleta Allegro, publika će imati priliku da uživa u koreografijama Viktorije Strugar, Sanje Garić, Manje Pavićević i Antoanet Alexieve. Kao i prethodnih godina, festival će otvoriti poznata crnogorska glumica Žaklina Oštir.


Svjetski dan plesa obilježava se od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a sa ciljem proslave univerzalnog jezika igre koji ne poznaje granice i spaja ljude širom svijeta. Slavi se 29. aprila, na dan rođenja tvorca baletske umjetnosti Žan Žorž Novera (1727-1810).


Cijena ulaznice je 3 eura.

Sve vijesti