Uhapšen Podgoričanin zbog nelegalnog posjeda oružja

Autor:

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresom pronašli i oduzeli pištolj, municiju i druge predmete.

Uhapšen Podgoričanin zbog nelegalnog posjeda oružja Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


"Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Odsjeka su juče izvršili pretres stana i drugih prostorija koje korsiti M.P. (59) iz Podgorice. Prilikom pretresa policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Browing“ cal. 9mm sa okvirom i devet komada municije istog kalibra, u ilegalnom posjedu. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i oduzeli kapu sa izrezima za oči i usta tzv. fantomku", kaže se u saopštenju Uprave policije.


Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti