Pirati “urnisali“ Igru prijestola, kako ste vi gledali?

Autor:

Stotine hiljada gledalaca “Igre prijestola“ još jednom su zajednički obarali rekord u strimovanju i preuzimanju ilegalne epizode najpopularnije serije na svijetu.

0
A- A A+

Naravno, i ova sezona počela je curenjem premijerne epizode nekoliko sati prije emitovanja na HBO kanalu, a pomami za serijom ovog puta pridružio se rekordan broj korisnika. DirectTV servis imao je premijeru zahvaljujući curenju sa Amazon-a, vjerovali ili ne, a eksplozija zahtjeva za prvom epizodom pojavila se odmah nakon emitovanja na popularnom kanalu na različitim piratskim i torent sajtovima.

Game of Thrones je već tradicionalno najpopularniji piratski sadržaj na torentima, a posljednja, osma sezona će biti nezapamćen rekorder.

Tome u prilog ide i činjenica da je samo preko BitTorrent servisa u prvih nekoliko sati preko 120.000 ljudi “sejalo“ prvu epizodu u vrhunskom kvalitetu preko torenata. Zanimljivo je i da je na The Pirate Bay sajtu prvih pet najtraženijih sadržaja danima posle premijere bilo u vezi sa prvom epizodom, osme sezone “Igre prestola“.

Očekuje se da će svaka epizoda, piše TorrentFreak, biti “skinuta“ najmanje nekoliko miliona puta, s porastom broj preuzimanja ka kraju sezone.

Najpopularniji torent ovog trenutna je onaj, koji je “posijao“ MEMENTO, čija je veličina 3.4 gigabajta. Prema statističkim podacima jednog od najvećih torent sajtova, koji je želio da ne bude naveden, premijera osme sezone je rezultovala povećanjem saobraćaja na sajtu od preko 20 procenata, što je nevjerovatan skok u svakom smislu.

IGRA PRESTOLA: Gledaćemo u sledećoj epizodi!

Ono što je mnogo teže izmjeriti, odnosno izbrojati, jeste broj onlajn pregleda, odnosno striminga, koji se pretpostavlja TorrentFreak, mere milionima prikaza za svaku epizodu i vjerovatno se svakim novim danom i epizodom obara svaki pethodni rekord!

Izvor: Game of Thrones

Sve vijesti