Zbog blokade CEDIS-a prijave protiv osam aktivista

Autor:

Podgorička policija podnijela je prekršajne prijave protiv osam osoba koje su 10. aprila u CEDIS-u blokirale više građana, kao i zato što su ometali radnike obezbjeđenje u vršenju posla.

0
A- A A+
CEDIS Foto: MONDO/Miljana Dašić

"Policija je protiv D.Đ. (51), V.L. (53), R.J. (49), M.K. (58) i N.G. (30) Sudu za prekršaje u Podgorici podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkam zbog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru (drsko ponašanje na javnom mjestu)", saopšteno je iz Uprave policije

Osim toga protiv D.S. (41), D.H. (32), i gore pomenutih lica R.J. i M.K. policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekrašaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja).

"Takođe, u vezi sa navedenim događajem protiv I.V. (40) policija je Sudu za prekršaje pondijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10 Zakona o javnom redu i miru (fizički napada na javnom mjestu)", saopšteno je iz policije.

Podsjećamo da se ispred prostorija CEDIS-s, 10. aprila 2019. godine, okupila grupa građana bez prethodne prijave javnog okupljanja Centru bezbjednosti Podgorica, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Tagovi:
Sve vijesti