Stojković na ledu u Crnoj Gori zbog navijanja!?

Autor:

Fudbalski reprezentativac Filip Stojković na meti određenih navijačkih grupa iz naše zemlje zbog navodnog navijanja protiv kluba iz zemlje za koju igra

5
A- A A+
Vujadin Savić Filip Stojković Branko Jovičić Foto: MN Press

  Filip Stojković je bodrio Crvenu zvezdu u Pioniru u drugoj finalnoj utakmici košarkaške ABA lige protiv Budućnosti. I tu nije ništa sporno, jer je 26-godišnji fudbalski reprezentativac Crne Gore od malena navijač “crveno - bijelih”.

Međutim, Dnevne novine javljaju da su određene navijačne grupe iz naše zemlje navodno vidjele Stojkovića - a valjda postoje i snimci, koji ne otkrivaju sve jasno - kako skandira pogrdno na račun Crne Gore u dvorani “Aleksandar Nikolić”, gdje je ekspedicija Budućnosti nazivana “Šiptarima”, “Ustašama”, “Turcima”…      

Opet navodno, navijači “hrabrih sokola” spremaju vruć doček zahvalnom desnom beku na utakmici sa Kosovom pod Goricom, 7. juna 2019, u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Ako uopšte bude navijača, jer FSCG čeka kaznu Uefe zbog rasističkih ispada na utakmici sa Engleskom.

A Dnevne novine dodaju da je sa svim tim upoznat selektor Ljubiša Tumbaković i Fudbalski  savez Crne Gore. Tumba dolazi za vikend da gleda makar jednu utakmicu domaćeg fudbalskog prvenstva, a prije toga će se sastati sa predsjednikom Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem kako bi vidio i saznao da li "slučaj Stojković" uopšte postoji. I ako postoji kakve bi sankcije reprezentativac Crne Gore iz Ćuprije mogao da snosi.

Jasno je da je Stojković svojim potezom, ako ga je bilo, uvrijedio "svoj narod".

Sve vijesti