Ako planirate da skidate “Igru prijestola“ sa torenata…

Autor:

Prijateljski savjet od nas - kao i uvijek!

0
A- A A+

Torenti su loši. Ne samo za one, kojima krše autorska prava, nego i mnogim korisnicima. Znamo da je priča o torentima i "za i protiv" i "dobra i loša", ali ovog puta ćemo taj dio izostaviti. Želimo samo da vas posavjetujemo o čemu da vodite računa, ako baš posegnete za “Igrom prijestola“ po torent sajtovima.

IGRA PRESTOLA: Ovo smo čekali! (FOTO, VIDEO)

Dokazano je, nismo to mi izmislili nikako, da je “Game of Thrones“ ubedljivo najpopularnije “oruđe“ za širenje malicioznog softvera među serijama putem torenata. Tokom 2018. godine, iako nije izašla nijedna nova epizoda serije, GoT je sa 17 odsto malicioznih kopija najzaraznija serija na svijetu, kad su u pitanju kompjuterski virusi i malware.

Stoga je vrlo bitno da koristite samo kvalitetne torent izvore prilikom preuzimanja bilo kakvog serijskog programa, ako već to baš morate da činite. Takođe, ne smijete preuzimati .EXE ili bilo koji drugi izvršni fajl, ako se radi o video materijalu. Dakle, nijedan drugi, koji nije .MP4, .AVI ili .MKV. Zaobilazite i .ZIP i .RAR datoteke, jer nema potrebe da skidate bilo što se raspakuje, jer i takvi fajlovi mogu da sadrže napade određene vrste.

Takođe, stručnjaci za onlajn bezbednost upozoravaju da su prva i posljednja epizoda svake sezone serije posebno popularne među zlonamjernicima za sejanje virusa i malware-a drugog tipa.

Pamet u glavu i ne zaboravite da zima dolazi i na torente, ne samo u seriji ;)

Izvor: Game of Thrones

Sve vijesti