Super je brada, ali... (VIDEO)

Autor:

Bradonje, ovo vam se neće dopasti....

0
A- A A+
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Možda je trajalo "čitavu večnost" da vam brada poraste do željene dužine i da je oblikujete onako kako želite, ali šta ako bismo vam rekli da u bradi ima više bakterija nego u psećem krznu?

Dobro ste pročitali – muškarci sa bradama u tim dlačicama na obrazima imaju dosta bakterija koje mogu da budu i opasne po zdravlje, kažu naučnici, dodajući da manje bakterija ima u krznu pasa.

Za potrebe ovog istraživanja uzeti su uzorci iz brada 18 muškaraca i krzna 30 pasa, a zatim su upoređeni rezultati.

"Naučnici su našli mnogo više bakterija u bradi muškaraca nego u psećem krznu", kaže profesor Andreas Gatzajt. "Na osnovu ovih rezultata, psi se smatraju čistijim u poređenju sa bradama muškaraca".

Studija je pokazala da je kod svakog od 18 muškaraca starosti između 18 i 76 godina, pronađen veliki broj bakterija. U poređenju sa tim, kod 23 od 30 pasa je pronađen visok nivo bakterija, a kod preostalih sedam je "umeren" nivo bakterija, zbog čega su psi praktično čistiji od brade.

Naučnici ističu da su kod sedmorice muškaraca pronađene bakterije koje predstavljaju pretnju po ljudsko zdravlje.

"Mislim da se svakakve neprijatne stvari mogu naći ako uzmete uzorke ljudske kose ili ruku. Ne verujem da su brade same po sebi nehigijenske", smatra osnivač Beard Liberation Fronta Kit Flet.

Šta vi mislite, da li su brade stvarno toliko prljave?

Sve vijesti