Formirana koalicija za dobrobit životinja

Autor:

Sedam organizacija za zaštitu životinja iz Crne Gore na sastanku održanom u Podgorici formirale su "Koaliciju za dobrobit životinja".

Formirana koalicija za dobrobit životinja Foto: Promo/Koalicija za dobrobit životinja

Koalicija će za cilj imati zajedničko djelovanje kako bi se dobrobit i zaštita životinja, ali i svjest ljudi u Crnoj Gori, podigla na viši nivo.

"Ovo je prvi put da su se organizacije povezale potpisivanjem sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju, koji određuje prava i obaveze svake od njih. Na ovaj način formirana koalicija moći će snažnije i efikasnije da zastupa dogovorene progamske ciljeve i da zajedno utiče na pozitivne promijene u društvu", navodi se u saopštenju Koaliciju za dobrobit životinja.

Koaliciju sačinjavaju "Društvo za zaštitu životinja" iz Podgorice, "Prijatelji životinja Podgorica", "Korina" iz Nikšića, "Šapice" iz Bara, "Prijatelji pasa" iz Tivta, "Feniks" sa Cetinja i "Rikijevo carstvo" iz Kolašina .

"Na prvom sastanku su određeni i prioriteti djelovanja u predstojećem periodu, a razmatrani su i aktuelni problemi u oblasti zaštite životinja i mogući načini riješavanja istih", navodi se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti