Benksi odao počast Kitu Flintu! (VIDEO)

Autor:

Novi grafit tajanstvenog umjetnika - besmrtni Kit Flint

Benksi odao počast Kitu Flintu! (VIDEO) Foto: MONDO; Petar Jelisavac

Frontmen benda Prodigy, Kit Flint, oduzeo je sebi život 4. marta. Mjesec dana kasnije, počast jednom od najvoljenijih frontmena ikada, odao je i britanski umjetnik Benksi.

 Bend Prodigy objavio je na svom Twitter nalogu grafit koji je misteriozni umjetnik Benski naslikao u njegovu čast.

Na grafitu se vidi Kit Flint, prozor kuće iz kojeg liže vatra i natpis "I'm a...", nastavak znate - "Firestarter".

Prodigy je postao svetski popularan devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova.

Ko je Benksi?

Benksi, najpoznatiji gerila umjetnik današnjice je genije koji je "prostim grafitima" uspio da šokira i oduševi javnost, a onda postane jedan od najplaćenijih umjetnika na planeti koji godinama uspješno čuva identitet... Poznat je po tome što u toku noći kreira grafite, koji su prava umetnička djela i dobijaju zaštitu države. Jednom prilikom je, čitajući o teškoj finansijskoj situaciji doma za mlade, preko noći nacrtao grafit na njihovim vratima i ostavio poruku da ih prodaju kako bi skupili novac. Inače, njegova djela dostižu cijenu do milion dolara

Kit Flint je bio jedan od najupečatljivijih izvođača - tetovaže, pirsinzi i "ludačke" frizure su bile njegov zaštitni znak, baš kao i energetični nastupi na kojima je neumorno zabavljao fanove. Rođen je u Redbridžu, Istočnom Londonu, gde je kao klinac upoznao Lijama Hauleta s kojim će oformiti Prodigy.

Uporedo s nastupima, poslednjih godina je postao vlasnik paba u Eseksu, vlasnik i mendžer trkačkog tima Traction Control.

ISPALA od MILION DOLARA! (VIDEO)

Sve vijesti