Kako da "osvježite" vezu

Autor:

Evo kako da oživite "varnice" među vama.

Kako da "osvježite" vezu Foto: Guliver/Getty Images/monkeybusinessimages

Budimo realni – u dugim vezama i brakovi vremenom se gubi ona prvobitna povezanost, strast, "varnice", zbog svakodnevnog života i stresa. Ali, uz malo obostranog truda, stvari među vama mogu opet da budu kao nekada – dinamične, svj

 eže i seksi.

Evo nekoliko načina da osvježite vaš odnos.

Odbacite stare aktivnosti, uvedite nove

Možda vama to djeluje sasvim logično, ali mnogi parovi i ne shvataju da iznova ponavljaju iste stvari i da to možda negativno utiče na njihov odnos, romantiku i intimu.

Ne mora to da bude nikakva značajna i velika promjena, ali ako na primjer gotovo svake večeri gledate film, "prodrmajte" rutinu tako što ćete jedno veče izaći u šetnju ili ćete možda ostati kod kuće i igrati društvenu igru ili se zanimati nečim drugim.

Promjena rutine je dobra jer vam daje ono uzbuđenje koje imamo samo kada u pitanju nešto novo, a to vam možda nedostaje u odnosu na početak veze.

Iznova se upoznajte

Na početku veze je sve zanimljivo jer se svakodnevno upoznajete i saznajete nešto novo o partneru. Toliko toga ne znate jedno o drugom, a pokušavate da utvrdite da li ste dobar par, tj. da li ste kompatibilni.

Poslije izvjesnog vremena nekako se samo nameće da prestajete da saznajete nove stvari o partneru, a pitanja se svode na: "Kako je bilo na poslu" i "Šta treba da kupimo u prodavnici".

Imajte na umu da se ljudi stalno mijenjaju, tako da uvek postoji još nešto što možete da naučite o svom partneru. Samo se malo potrudite i vidjećete kako će to ponovo probuditi interesovanje među vama i učiniti vas bliskijim.

Osvježite stvari i u sobi

Neka vaša spavaća soba bude vaše ljubavno gnezdo – uredite je tako da se u njoj osjećate prijatno, udobno i potpuno opušteno.

Uopšte nije važno šta ćete tačno da uradite – da li ćete da ofarbate zidove u ljubičasto, kupite nove jastučiće ili da promijenite nameštaj... Važno je da nešto promijenite u sobi i da vam se ta promjena dopada – kao što smo rekli, promjena djeluje na mozak tako što donosi uzbuđenje nečeg novog.

Planirajte zajednički odmor

Čak i ako ne znate kada ćete na odmor ni da li ćete sebi moći da priuštite putovanje, počnite da planirate detalje tog divnog odmora na koji ćete otići čim vam se ukaže prilika.

Smišljanje ovog plana će vam dati priliku da oboje učestvujete u tome, da imate zajednički cilj i pomoći će vam da skrenete sa monotone staze svakodnevice.

Uostalom, ne morate ni da planirate nekakvo skupocjeno putovanje, možete da isplanirate jednodnevni izlet u obližnje mjesto.

Potrudite se, njegujte vezu i gledajte kako vaš odnos cvjeta.

Tagovi:
Sve vijesti