U Golubovcima predstavljen Bell 505

Autor:

Partnerstvo sa kompanijom Bell Helicopter veliki je uspjeh sa Crnu Goru, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, na predstavljanju najnovijeg helikoptera Bell 505.

0
A- A A+
helikopter Foto: MONDO

  Kompanija Bell predstavila je na aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima svoj najnoviji helikopter, Bell 505 Jet Ranger X, njegove mogućnosti i karakteristike.

Bošković je rekao da prilikom nabavke helikoptera prošle godine nije bilo lako izabrati među raznim kompanijama, ali da su se odlučili za Bell, jer taj američki proizvođač ima dugu tradiciju, istoriju i odlične karakteristike proizvoda.

Kako je naveo, prilikom nabavke prošlih helikoptera, odličan posao obavili su Ministarstvo odbrane, ambasada Kanade i kompanija Bell.

“Ovo je samo početak buduće saradnje između Kanade, Crne Gore I kompanije Bell”, rekao je Bošković.

Ambasadorka Kanade u Crnoj Gori Kati Csaba kazala je da je današnji događaj sjajan simbol partnerstva između kompanije Bell i Ministarstva odbrane.

„Potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom i dostavaljanjem tri helikoptera prošle godine, Bel je doprinio najvećem ulaganju u crnogorsku vojsku od nezavisnosti“, navela je ona.

Csaba je rekla da je Crna Gora, kao najnovija članica NATO-a, postavila cilj da dostigne visoke standarde Alijanse i ispuni obaveze koje ima kao članica.

„Ponosna sam što vidim da je Bel, čije je sjedište u Sjedinjenim Američkim Državama, a proizvodnja blizu Montreala, postao integralni dio progresa države ka osvajanju NATO standarda“, dodala je ona.

Prema riječima Csabe, iz godine u godinu svjedočimo potrebi Crne Gore za razvojem resursa i sredstava za borbu protiv požara tokom ljetnje sezone.

Csaba je kazala da su helikopteri sa visokim performansima 412 EP i 412 EPI već korišćeni u te svrhe i pokazali da je Crna Gora donijela pravu odluku u vezi sa partnerstvom sa kompanijom Bell.

Ona je navela da očekuje da će nova generacija helikoptera naći mjesto na tržištu Zapadnog Balkana, na obostrani interes i tih država i Kanade.

Direktor Bell-a za Evropu, Dankan Van de Velde, kazao je da je od 1935. godine, od kada postoji, ta kompanija postavila standarde u helikopterskoj industriji.

„Ponosni smo što upravljate nekim od najboljih kanadskih helikoptera na tržištu. Zahvaljujemo što ste korisnik naših helikoptera i radujemo se daljem razvoju našeg partnerstva“, naveo je Van de Velde.

On je dodao da klijenti kompanije Bell njihov najnoviji proizvod koriste za obuke pilota, u svrhe turizma, kao i za usluge vazdušnog taksija.

Sve vijesti