"Ne postoji dugovječniji i uspješniji savez od NATO"

Autor:

U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko – vojni savez od NATO-a, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

0
A- A A+
Predrag Bošković, VCG Foto: Promo/Ministarstvo odbrane


NATO danas obilježava 70 godina postojanja, a  Bošković je u video poruci saveznicima čestitao sedam decenija uspostavljanja Organizacije Sjevernoatlantskog Ugovora.

“U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko – vojni savez od našeg. To nije samo vojni savez, već savez koji svih ovih 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije”, kazao je Bošković, sapšteno je iz Ministarstva odbrane.On je istakao da su saveznici okupljeni oko ključnih vrijednosti i principa, kojima su beskonačno posvećeni i koji predstavljaju čvrsti temelj garancije stabilnosti i dugovječnosti.

“NATO je danas kredibilniji više nego ikada. Čuva bezbjednost naše teritorije, ali projektuje stabilnost i van svojih granica. Naša kredibilnost je zasnovana na sposobnosti prilagođavanja, efikasnom suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima i snažnom jedinstvu saveznica”, rekao je Bošković.

On je kazao da je uvjeren da je Alijansa sposobna da odgovori i na sve buduće zadatke ukoliko ostanemo ujedinjeni u različitostima i posvećeni principu „svi za jednog – jedan za sve“.

Sve vijesti