Ponosni na tradiciju i uspjehe FK Budućnost

Autor:

FK Budućnost i Glavni grad večeras su organizovali druženje članova i prijatelja FK Budućnost. Događaju su prisustvovali rukovodstvo Glavnog grada, Fudbalskog saveza Crne Gore i FK Budućnosti.

Ponosni na tradiciju i uspjehe FK Budućnost Foto: PG Biro

Predsjednik Upravnog odbora FK Budućnost Žarko Burić je poželio dobrodošlicu na još jedno okupljanje članova i prijatelja FK Budućnost i izrazio zadovoljstvo što to polako postaje tradicija kluba. On je istakao da je okupljanje organizovano na inicijativu gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića, dodajući da je to još jedan dokaz da Glavni grad vodi brigu o svom klubu.

Burić je najavio da će sljedeće okupljanje biti u kampu FK Budućnost na Starom Aerodromu kada će se svi zajedno uvjeriti u rezultate rada uprave FK Budućnost u prethodne tri godine, posebno uslove za rad stručnog štaba i fudbalera, kaže se u saopštenju.

"Bez obzira na trenutno stanje na tabeli, vjerujem u stručni štab i igrače FK Budućnost i nadam se da ćemo ove godine osvojiti titulu šampiona", zaključio je Burić.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo što je Glavni grad po prvi put domaćin i suorganizator ove manifestacije i dodao da svi okupljeni treba da budu ponosni na tradiciju i uspjehe kluba, dodajući da je FK Budućnost srce i duša Podgorice.

"Iako u Crnoj Gori imamo običaj kojim se ne možemo pohvaliti, a to je da one ljude koji završe svoju profesionalnu karijeru pomalo i zaboravimo, ovo je lijep način da pokažemo da nas takva praksa ne karakteriše, ali i da istovremeneo i drugima predstavimo kako to rade veliki fudbalski kolektivi kakav je FK Budućnost", istakao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je gradska uprva zajedno sa partnerima iz kompanije Normal uspjela da finansijski konsoliduje klub i da će u narednom periodu raditi na širenju sponzorske baze.

"Drugi prioritet se tiče daljeg infrastrukturnog razvoja i unaprjeđenja uslova rada, posebno mlađih kategorije, a ono što ostaje zajednički zadatak svih nas jeste da konačno izgradimo istočnu tribinu stadiona pod Goricom i da FK Budućnost dobije dom kakav zaslužuje", istakao je gradonačelnik.

Na svečanosti su uručene plakete porodicama legendi FK Budućnost: Slobodana Kovačevića, Dimitrija – Dima Mitrovića , Radomira –Rada Šakovića i Milana Dragovića.

Pogledajte galeriju

Sve vijesti