Novi Audi Q3: Spreman za nastavak borbe (FOTO, VIDEO)

Autor:

Na Beogradskom sajmu je premijerno prikazan novi SUV iz najzahtjevnijeg C segmenta.

0
A- A A+

Izvor: MONDO

Njemački proizvođač je prvom generacijom pokazao da može uspješno da napravi kompaktni SUV. Novi Q3 se bitno razlikuje od prethodnika, jer je u pitanju veći model naglašene agresivnosti (u skladu sa ostatkom Q serije). Uz to je i prostraniji i opremljeniji.

U dužinu, Q3 je porastao za gotovo deset centimetara, od kojih je skoro sve otišlo u međuosovinsko rastojanje, što će se najviše svidjeti putnicima na zadnjoj klupi.

Porastao je i gepek na maksimalnih 674 litara.

Unutrašnjost je u skladu sa ostalim kompaktnim Audijima. Dakle, tu je uglasta digitalna instrument tabla, kao i veliki i lijepo uklopljeni ekran info-zabavnog sistema, ispod kod je smještena zasebna kontrolna jedinica klima uređaja.

Izloženi model sa Sajmu je bio u maksimalnom S-line paketu opreme, koji karakterišu brojne opcije, kao što su zasečeni sportski volan i prifilisana prednja sjedišta.

Novi model ima mogućnost povezivanja na mobilni internet, a tu je i WiFi hotspot.

Što se tiče asistenata u vožnji, izdvojićemo samo par najbitnijih. Adaptivni tempomat se sad može automatski prilagoditi brzinskim ograničenjima, a Q3 ima i opciju držanja u traci, kao i pametno upozorenje na vozilo u mrtvom uglu.

Prilikom parkiranja vozač treba da samo da kontroliše gas i kočnicu, a prilikom isparkiravanja aktiviraju se kamere i radari koji upozoravaju vozača ako je u blizini vozilo u pokretu.

Najjeftiniji je model sa oznakom 35 TFSI (1,5-litarski benzinac od 150 KS). Njegova iznos nešto manje od 30.000 eura.

P.S. U videu smo naveli početnu cijenu od 37 hiljada eura. U pitanju je početna cijena izloženog modela.


Sve vijesti