U Podgorici i Budvi pronađeno oružje i zelenaški spisak

Autor:

Policija pretresima u Podgorici i Budvi pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije kao i spisak pozajmica! Uhapšeno jedno bezbjednosno interesantno lice

U Podgorici i Budvi pronađeno oružje i zelenaški spisak Foto: Uprava policije

Službenici CB Podgorica izvršili su pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste S.P. (53) iz Podgorice i bezbjednosno interesantno lice B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi.

Prilikom pretresa stanova u Podgorici nađeni su i zaplijenjeni pištolj marke „CZ“ model „Shadow1“ cal. 9 mm i pištolj marke „CZ“ model „Shadow2“ sa 17 komada municije.

U pretresu stanova koje koristi B.N. u Budvi pronađeni su i oduzeti pištolj marke „Glock“ model 19X, lovačke puške marke „Zastava Arms“ i marke „Browing“, kao i više okvira sa municijom.

U pretresu su takođe nađeni spiskovi o većim novčanim iznosima – pozajmicama većem broju lica, koji ukazuju na to da se radi pozajmicama uz određenu nadoknadu,  tzv. zelenašku kamatu, saopštili su iz Uprave policije. 

Iz UP su saopštili da će oduzeto oružje i drugi predmeti biti upućeni u Forenzički centar radi vršenja vještačenja.

Službenici CB Budva uhapsili su B.N. protiv koje je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sve vijesti