Tumbaković: Protiv Engleza u grupi ne može niko

Autor:

Šef stručnog štaba “sokola” realan nakon ubjedljivog poraza od Engleske.

Tumbaković: Protiv Engleza u grupi ne može niko Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković nije nakon teškog poraza od Engleza (1:5) djelovao ljuto. Odmah na početku konferencije za medije poslije meča pod Goricom, priznao je da je razlika u kvalitetu bila vidljiva od prvog minuta.

Dok smo imali snage i koncentracije to je funkcionisalo. Kada smo se malo umorili i kada je koncentracija pala, kvalitet Engleske je došao do izražaja“, rezimirao je Tumbaković. 

O rivalu je govorio u superlativu.

Teško da neko može da im se suprotstavi, posebno u našoj grupi“, rekao je selector ali dodao i da “nikad nije dobro kada se izgubi ovako ubjedljivo”.

Bilo je i perioda igre kada smo mogli da uđemo u završnicu, da možda poraz učinimo blažim. Ne vidim kako neko da se suprotstavi Engleskoj, ako budu ovakvi i u ovom sastavu, oni su ubjedljivi. Mi ostali se borimo za drugo mjesto. Nije lako, ali postoji šansa“, prokomentarisao je Tumbaković.

Selektor je ponovoio da je pad koncentracije doprinio da Englezi pokažu klasu, naročito Sterling i Barkli.

Sterlinga smo u prvih pola sata uspjeli da ga neutrališemo. Kada smo pali u koncentraciji imali smo probleme. Oni imaju igrače koji ulaze iz drugog plana. Ovoga puta je to bio Barkli”, kazao je Tumbaković.

Na pitanje engleskih novinara šta misli o rasističkim povicima sa tribina selektor “sokola” rekao je da to nije čuo.

Sve vijesti