HA, HA, HA: Krenuli u Diseldorf, sletjeli u Edinburg

Autor:

Putnici u avionu Britiš ervejza, koji je poletio iz Londona, iznenadili su se jutros kada su, umjesto u njemački grad Diseldorf, sletjeli u škotsku prijestonicu Edinburg.

0
A- A A+
erbas a380 avion Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori, File

Kako objašnjava CNN, do greške je došlo zbog netačno podnijetog plana leta, koji je naveo pilota i članove posade da pomisle da treba da polete za Edinburg.

Putnici su primijetili da je došlo do greške tek kada je avion sletio i kada su dobili poruku "dobrodošli u Edinburg", dodaje BBC.

Avion je kasnije odletio za Diseldorf, a iz Britiš ervejza navode da sarađuju sa kompanijom "WDL aviejšen" (WDL Aviation), koja na lizing upravlja tim letom, kako bi otkrili zašto je podnijet pogrešan plan letjenja.

Britiš ervejz pretpostavlja da je do greške došlo zbog aviona koji je dan ranije letio od Londona do Edinburga i nazad, odnosno da je neko u WDL-u ponovio isti plan letjenja za naredni dan.

Sofi Kuk (24), koja svake nedjelje putuje od Londona do Diseldorfa zbog posla, rekla je da su svi pomislili da se pilot šali, kada je rekao da avion sleće u Edinburg.

Ona je dodala da je pilot kasnije pitao putnike da podignu ruke ako žele da idu za Diseldorf. Svi su podigli ruke, dodala je Kuk.

"Pilot je rekao da ne zna kako se to dogodilo. On je rekao da se to nikada ranije nije desilo i da posada pokušava da uradi šta može", dodala je Kuk.

Sve vijesti