Izrada postrojenja u Beranama do decembra

Autor:

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Beranama trebalo bi da bude završeno i da dobije upotrebnu dozvolu do 1. decembra, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović tokom posjete Beranama.

Izrada postrojenja u Beranama do decembra Foto: Info biro

Radulović je sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem obišao radove na izgradnji postrojenja i komunalne mreže, čijim će se završetkom, kako je kazao, unaprijediti kvalitet života građana.

"Time ćemo i Evropskoj komisiji pokazati ozbiljnost i spremnost da se kandidujemo za nove projekte", dodao je ministar.

Radulović je istakao da je projekat, čija je vrijednost 12,5 miliona eura i koji je od nemjerljivog značaja za taj grad, imao poteškoća u realizaciji, ali da se nada da će nova dogovorena dinamika na vrijeme dati rezultate.

Iz Ministasrtva su saopštili da je za realizaciju projekta do sada utrošeno 7,8 miliona eura od EU sredstava.

Projekat „Unaprjeđenje vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“, kako su objasnili, podijeljen je na dva segmenta.

„Prvi segment odnosi se na unaprjeđenje sistema za tretman otpadnih voda, a drugi na unaprjeđenje sistema vodosnabdijevanja u Beranama“, navodi se u saopštenju.

Radulović i Šćekić, kako se dodaje, razgovarali su i o 34 miliona eura vrijednom putnom pravcu Kolašin-Jezerine-Lubnica-Berane, čiji je sastavni dio tunel od 3,5 kilometara.

"Riječi je bilo i o eventualnoj pomoći države u infrastrukturnom opremanju skijališta Lokve, kao i saradnji u osmišljavanju kulturnih događaja i manifestacija kojima bismo privukli turiste u Berane", rekli su iz Ministarstva.

Sve vijesti