Igoru Srbinu doživotna kazna u Italiji

Autor:

Srbin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili Igor Srbin i Igor Rus, dobio je danas doživotnu kaznu zatvora za dva ubistva u Italiji.

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Feher je ubio barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

Prvo da "odsluži" u Španiji

Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država. On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen. Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dogod ne bude odgovarao za zločine koje je počinio u Španiji.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dvije italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim", prenela je Ansa.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povrijeđen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bjekstvu.

"Morao sam da slomim sve na svom putu", rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017.

Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima.

Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda.

Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio prije nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) uhapšen je 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su tri ubijene osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije.

Sve vijesti