Udruženje banaka obilježava Nedelju novca

Autor:

Udruženje banaka (UBCG) treću godinu obilježava Nedjelju novca koja se održava tokom marta, zbog čega su planirana predavanja u cilju približavanja značaja štednje djeci i mladima.

0
A- A A+
Pare, novac, euri, euvo, evro, keš Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Iz UBCG su rekli da se, kroz planirano publikovanje informativnih magazina i adekvatnih poklona koje su obezbijedile banke, trude da približe šta je novac i značaj štednje djeci i mladima.

„Globalna nedjelja novca /GlobalMoneyWeek/ je godišnja globalna proslava, koju je inicirala Child&Youth Finance International (CYFI), sa promocijom na lokalnim i regionalnim nivoima kroz događaje i aktivnosti u cilju edukacije i inspiracije za djecu i mlade, stvarajući uslove za bolje razumjevanje i pripremu za život i pronalaženje radnih mjesta“, navodi se u saopštenju.

Iz UBCG su rekli da se u cijeloj Evropi obilježava Nedjelja novca u cilju isticanja vrijednosti štednje kako za pojedinca tako i za sveukupni ekonomski napredak.

“Želi se naglasiti važnost borbe protiv rasipništva, a posebno koliko je važna finansijska edukacija najmlađih i mladih kao budućnosti svake države. Pismenost u oblasti ličnih finansija je jedna od sposobnosti koje su itekako važne i sigurno će igrati veliku ulogu u ostatku života svih nas”, dodaje se u saopštenju.

Pored predavanja u raznim školama, UBCG će sjutra posjetiti učenici četvrtog razreda Osnovne škole Sutjeska kada će uz prigodan program biti uručeni i pokloni kojim se promovišu ciljevi CYFI.

Tagovi:
Sve vijesti