Saradnja sa OEBS-om unaprijedila rad DIK-a

Autor:

Dosadašnja saradnja Državne izborne komisije (DIK) i OEBS-a bila je vrlo produktivna i doprinijela je povećanju transparentnosti rada Komisije, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika DIK-a i te evropske organizacije.

0
A- A A+
DIK, Državna izborna komisija Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Predsjednik DIK-a Đorđije Vukčević i sekretar Veljo Čađenović sastali su se sa ambasadorkom OEBS-a u Crnoj Gori Maris Davije i njenim saradnicima.

Kako je saopšteno iz DIK-a, na sastanku su razmijenjena iskustva o dosadašnjoj saradnji Komisije i Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

„Zaključeno je da je dosadašnja saradnja bila vrlo produktivna i da je doprinijela povećanju transparentnosti rada Komisije i opštem unapređenju njenog rada“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su učesnici sastanka izrazili želju da se saradnja nesmanjenim intenzitetom nastavi i u budućnosti.

„U tom cilju u narednom periodu Misija OEBS-a u Crnoj Gori organizovaće više seminara za DIK i opštinske izborne komisije u vezi različitih tema koje se tiču izbornog procesa“, kazali su iz Komisije.

Ti seminari će, kako su naveli, biti prilika za dalje unapređenje stručnih znanja kroz sagledavanje uporednih iskustava i predavanja međunarodnih eksperata.

Tagovi:
Sve vijesti