Tumbina jedina dilema je Savić

Autor:

Selektori Crne Gore i Engleske, Ljubiša Tumbaković i Geret Sautgejt, znaju početne sastave za večerašnji meč pod Goricom (20.45)

0
A- A A+
Tumbaković, Marušić Foto: MONDO

  Ne mogu da obećam da će da igra, ali da je na najboljem putu da zaigra - jeste! Zavisi sve od njega i od ljekarskog tima - rekao je selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, o mogućnosti da Stefan Savić večeras zaigra protiv “gordog Albiona“ nakon lakše povrede.

I čini se da je to jedina Tumbina dilema pred okršaj sa Engleskom (večeras, 20.45) u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Savić će vjerovatno igrati, pošto je odradio sinoćnji lagani trening, pa bi startnih 11 protiv “kolijevke fudbala“ trebalo da izgleda ovako: Danijel Petković - Adam Marušić, Marko Simić, Stefan Savić, Žarko Tomašević - Nikola Vukčević, Mirko Ivanić, Marko Janković, Marko Vešović - Stefan Mugoša, Fatos Bećiraj.

Ukoliko pak Savke ne bude mogao da igra, Tumbaković će iskopirati startnih 11 iz Sofije - Tomašević će se pomjeriti na mjesto štopera, a na poziciju lijevog beka će uskočiti Filip Stojković.

A što se tiče Gereta Sautgejta, 48-godišnjag iz Votforda nema nikavu dilemu. Na teren pod Goricom će poslati isti sastav, koji je demolirao Češku u 1. kolu kvalifikacija rezultatom 5:0.

Dakle, Pikford - Voker, Kin, Megvajer, Čilvel - Henderson, Barkli, Ali - Sančo, Sterling, Kejn.

Tagovi:
Sve vijesti