"Telemah, Total i Nova TV krše zakone Crne Gore"

Autor:

"Takođe ih pozivamo da se prema medijskom tržištu Crne Gore ponašaju kao i prema ostalim tržištima i da svi zajednički ponudimo sve kanale i da se za korisnike borimo na fer i transparentan način bez ucjena i manipulacija", navodi M:tel

"Telemah, Total i Nova TV krše zakone Crne Gore" Foto: MONDO/Isidora Matović

Vlasnički povezana pravna lica, Telemah, Total i Nova TV polemišući i braneći neodbranjivu činjenicu da se u njihovim radnjama krše zakoni Crne Gore i evropska regulativa, pokušavaju da pojasne zašto su gledaoci i navijači cnogorske reprezentacije ostali uskraćeni da podržavaju i prate utakmice putem platformi Mtel-a i Crnogorskog Telekoma., saopšteno je iz Mtel-a.

Nova M ukida pravo emitovanja drugim operatorima u CG

Oni smatraju da u Nova TV pominje RTS u želji da iza interesa crnogorskih gledalaca sakrije sljedeće činjenice:

"1. Više od četiri godine koriste svoju dominatnu poziciju u Crnoj Gori i ostalim provajderima, iako imaju zakonsku obavezu, ne daju čak ni komercijalnu ponudu za Sport klub kanale (SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6).

2. Izdvajajući lokalne sportske sadržaje u nacionalni kanal NOVA TV, žele da izbjegnu činjenicu da na teritoriji Crne Gore konkurenciji uskraćuju mogućnost da se pregovara o Sport klubu, što bi trebalo biti u nadležnosti Agencije za konkurenciju. U međuvremenu je Telekom Srbije kao vlasnik Arena kanala, na transparentan način iste ponudio konkurenciji u čitavom regionu. Tako je u Crnoj Gori naš drugi konkurent, Crnogorski Telekom, iste Arena kanale kupio na transparentan način i vrši njihovu distribuciju".

"Stoga pozivamo vlasnike TV Nova M da se drže zakona Crne Gore i omoguće svim zainteresovanima da prate reprezentaciju Crne Gore, za šta će se, duboko se nadamo, pobrinuti AEM i Agencija za konkurenciju. Takođe ih pozivamo da se prema medijskom tržištu Crne Gore ponašaju kao i prema ostalim tržištima i da svi zajednički ponudimo sve kanale i da se za korisnike borimo na fer i transparentan način bez ucjena i manipulacija, isključivo cijenom i kvalitetom", saopštili su iz Mtel-a.

Sve vijesti