David Alaba odlazi iz Bajerna?

Autor:

Jedan od najboljih lijevih bekova evropskog fudbala mogao bi na ljeto da promijeni klub.

0
A- A A+
david alaba Foto: Guliver/Getty images/Octavio Passos

David Alaba je stigao u Bajern Minhen kao 16-godišnjak iz Austrije Beč i u međuvremenu postao jedan od najboljih lijevih bekova evropskog fudbala.

Sa Bavarcima je osvojio sedam pehara prvaka Njemačke, trofej Lige šampiona, Svetskog prvenstva za klubove... Ali, počela je da kruži vest da se rastanak približio.

Reprezentativac Austrije ima ugovor do ljeta 2021, ali je u intervjuu za "Bild" izjavio da bi mogao i da promijeni sredinu, što dodatno daje na značaju navodima njemačkih medija da u Bajernu smatraju da je Alabina forma opala u odnosu na neke prethodne sezone i da se ne bi protivili prodaji.

"Zadovoljan sam u Minhenu, ali naravno da mogu da zamislim sebe i negde drugde", priznao je 26-godišnji lijevi bek, a kao potencijalne destinacije naveo Englesku i Španiju.

"U Španiji bi to, pretpostavljam, bio neki od dva najveća kluba, Real ili Barselona. Isto i u Engleskoj, neki od najvećih klubova tamo".

Ako bi mogao da bira, bio bi to Arsenal.

"Jeste, još kao dječak počeo sam da navijam za Arsenal", priznao je fudbaler Bajerna.

Alabina vrednost procjenjuje se na oko 50.000.000 eura, pa je pitanje da li bi "tobdžije" pristale da izdvoje toliko. Za Čelsi i Mančester siti to već ne bi bio prevelik problem, a oni se u njemačkim medijima takođe navode kao mogući kupci.

Sve vijesti