Od ponedjeljka obilježavaju Svjetsku nedjelja novca

Autor:

Centralna banka (CBCG) će naredne sedmice obilježiti Svjetsku nedjelju novca, realizacijom brojnih aktivnosti u koje će biti uključen veliki broj djece i mladih.

0
A- A A+
cantralna banka.jpg Foto: mondo me

  „U okviru tih aktivnosti biće organizovane posjete vrtićima i školama širom Crne Gore, ali i posjete učenika CBCG i Muzeju novca, tokom kojih će biti održana zanimljiva predavanja i kreativne radionice, prilagođene uzrastu djece, a na teme koje se podudaraju sa sloganom ove manifestacije koji glasi Uči. Štedi. Zaradi“, kazali su iz monetarne institucije.

Oni su dodali da će u ponedjeljak biti organizovan cjelodnevni događaj u prostorijama CBCG, koji će obuhvatiti niz predavanja na temu novca, štednje, uloge i značaja finansijske pismenosti.

Iz CBCG su rekli da će prvo predavanje, koje će za učenike Osnovne škole „Savo Pejanović“ održati viceguverner Nikola Fabris, biti održano u 11 sati.

Oni su podsjetili da je Svjetska nedjelja novca globalna manifestacija koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih (CYFI) i ima za cilj podizanje svijesti djece i omladine o važnosti sticanja znanja i vještina o upravljanju novcem.

Tagovi:
Sve vijesti