Nikšić: Rasvijetljena tri krivična djela teška tjelesna

Autor:

Nikšićka policija je rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i tom prilikom procesuirali dva lica, dok je treće lice koje je počinilo ovo djelo krivično neodgovorno

0
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  "Naime, službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi zaposlenih u JZU Opšte bolnice u Nikšiću da je u njihove prostorije pristupio V.P. (37) sa tjelesnim povredama,  izašli na lice mjesta i došli do saznanja da je oštećeni povrede zadobio od njemu nepoznatog lica koje je na ruci imalo metalni predmet tzv. boks. V.P. je ovom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture nosa sa dislokacijom. Kriminalističkom obradom nikšićka policija je u kratkom roku rasvijetlila ovo krivično djelo i identifikovala osumnjičenog. Policija je protiv S.J. (22) iz Nikšića podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda", saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, službenici CB Nikšić su, radeći na rasvijetljavanju krivičnog djela teška tjelesna povreda koje je počinjeno na štetu djeteta starog 12 godina, identifikovali lice koje je ga je povrjedilo.

"Oštećeni dječak je napadnut fizički od strane drugog lica kojom prilikom je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture loma nosne kosti sa dislokacijom. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je djelo počinio dječak star 13 godina. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivično neodgovornom licu zbog uzrasta. Sa događajem upoznat je i Centar za socijalni rad u Nikšiću čiji će službenici  preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz policije.

Nadalje, službenici Interventne jedinice CB Nikšić su obavljajući redovne poslove i zadatke uočili narušavanje javnog reda i mira u jednom parku gdje su na mjestu događaja zatekli lice koje leži na travnjaku sa vidnim povredama glave, dok je drugo lice, J.M, zatečeno na licu mjesta privedeno u službene prostorije.

"Oštećenom P.P. (28) iz Nikšića je ukazana ljekarska pomoć kojom prilikom mu je od strane dežurnog ljekara konstatovana teška tjelesna povreda u vidu frakture zigomatične jagodične kosti. Osim toga, P.P. je zadobilo više tjelesnih povreda  u predjelu glave i tijela, gdje je usljed ozbiljnosti zdrastvenog stanja u kojem se nalazilo prevezeno u KCCG. J.M. (21) iz Nikšića je priveden u službene prostorije i kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu P.P. O događaju je obavješten državni tužilac. J.M. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu", saopšteno je iz policije.

Tagovi:
Sve vijesti