Vučinić: Sporazum prihvatljiv ukoliko nije ultimativan

Autor:

Radnička partija Crne Gore prihvatila bi Sporazum o budućnosti ukoliko ga organizatori protesta „Odupri se 97000“ ne nude kao ultimatum i dokument koji se ne može mijenjati i o čemu se ne može pregovarati, rekao je lider RP Janko Vučinić

0
A- A A+

Janko Vučinić Foto: MONDO/Gordana Bojanić

On je kazao da je RP spremna da se pojavi na bini u subotu sa ostalim opozicionarima i organizatorima protesta, ako je Sporazum dat kao “radni materijal i polazna osnova za zajedničko djelovanje bez ikakvih uslovljavanja sa bilo koje strane".

"Da zajedno radimo i gradimo mnogo bolje, slobodnije i pravednije društvo i da Crnu Goru zaista pretvorimo u demokratsku, građansku, ekološku i državu socijalne pravde”, rekao je Vučinić.

On je istakao da RP bezrezervno podržava proteste i ideju o zajedničkom djelovanju opozicije i organizatora protesta.

"Kako bi ostvarili zahtjeve u kojima se traže ostavke Predsjednika države i Vlade i ostalih državnih funkcionera koji su zarobili Crnu Goru i njene institucije i formiranje tehničke vlade koja će pripremiti slobodne i poštene izbore”, navedeno je u saopštenju.

To je ideja vodilja i ugaoni kamen, kako je obrazložio Vučinić, koji treba postaviti, a sve ostalo je stvar dogovora oko tehničkih detalja kako tu ideju realizovati.

”Svaka druga stavka koja bi narušavala zajedničko djelovanje i bilo koga odbijala predstavlja višak i ne treba da stoji u Sporazumu. Ne smijemo dozvoliti da insistiranje na bilo kojem stavu iz Sporazuma sa bilo koje strane upropasti energiju sveopšteg narodnog nezadovoljstva i bunta protiv odnarođenog i kriminalnog režima ili prouzrokuje nove podjele i bude kočnica ka zajedničkom djelovanju”, navedeno je u saopštenju.

Iz RP je ukazano da je zadnji trenutak za slogu i ujedinjenje oko jednog cilja koji predstavlja stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore i izbor buduće vlasti, koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda.

"Sve ostalo će doći samo po sebi i biće plod većinske volje naroda”, poručeno je iz RP.

Tagovi:
Sve vijesti