Gnev u Sarajevu zbog podrške Karadžiću

Saša Trivić, jedan od vlasnika "Krajina klasa" i lanca pekara "Manja, je podrškom Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, izazvao pravu buru u Sarajevu, gde su građani pozvani na bojkot njegovih pekara.

0
A- A A+
Sarajevo, panorama Foto: MONDO/Samir Cacan Ilustracija

Pojedinci su, preneo je portal sarajevskog Avaza, čak i javno pitali Trivića kako može da podržava ratne zločince i istovremeno da uzima novac građanima Sarajeva.

Sarajevski mediji su, naime, preneli da je Trivić na Twitteru podelio fotografiju Ratka Mladića uz opis "Jedan jedini", a "najavio" je i prelazak iz komunista u četnike zbog kako je naveo "sarajevskih Srebrenica".

Trivić je za Avaz kazao da se su u pitanju "stvari izvučene iz konteksta".

"Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao dalje teme oko toga", rekao je Trivić.

Istovremeno sa pozivom na bojkot pekara Saše Trivića, građani lepe letke oko objekata "Manja".

Ovako je Karadžić saslušao presudu (VIDEO)

Takođe, u nekim delovima Sarajeva, u naselju Vogošća, u blizini pekare "Manja" pojavili su se i leci na kojima stoji da vlasnik podržava ratne zločince i da se građani pozivaju da ne kupuju njihove proizvode.

Sve to događa se dan nakon što Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo Radovanu Karadžiću doživotnu kaznu zatvora.

Ostali vlasnici firme "Krajina klasa" saopštili su juče da je reč o tvitovima koje je Saša Trivić objavio pre nekoliko godina.

Izvinili su se korisnicima koji su se našli uvređenima tim činom i poručili da će Saša biti adekvatno sankcionisan.

Inače, proizvodi firme "Krajina klasa" i lanca pekara "Manja" prodaju se i u tržnim centrima Bingo i Mercator.

Sve vijesti