Skandal na meču Nemačka - Srbija: Opet rasizam

Autor:

Trojica navijača su čitavu utakmicu vređala Liroja Sanea i Ilkaja Gundogana. Pokrenuta je istraga...

Skandal na meču Nemačka - Srbija: Opet rasizam Foto: MONDO

Fudbalska reprezentacija Nemačke konstantno se bori protiv rasizma svojih navijača koji su nacističke parole uzvikivali na dve utakmice tokom 2017. godine (Keln i Prag), da bi ponovo isto učinili na prijateljskoj utakmici protiv Srbije.

Nije bilo pobednika u duelu u Volfsburgu (1:1), ali je policija imala pune ruke posla pošto je u toku istraga protiv tri lica koja su uzvikivala rasističke komentare čitav meč.

Za ovo se saznalo nakon objave košarkaškog novinara Andrea Fojta koji je bio na meču na "Folksvagen areni", a koji je na svom Facebook profilu podelio video blog u kom je govorio o trojici navijača koja su sedela iza njega i vređala čitav meč.

Njihovi rasistički komentari bili su upereni protiv Liroja Sanea i Ilkaja Gundogana, a Fojt je u jednom trenutku video-snimka čak i zaplakao.


Portparol nemačke policije zahvalio se novinaru na snimku koji je videlo već više od 800 hiljada ljudi uz poruku da će uspeti da pronađu i koji su to navijači u pitanju, pošto su ulaznice bile personalizovane i kupovane su na ličnu kartu.

Istraga je počela na Svetski dan borbe protiv rasizma...

Sve vijesti