Potpisan ugovor za žičare i ski staze u Mojkovcu

Autor:

Vlada Crne Gore potpisala danas sa podgoričkim doo “Novi Volvoks” ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare “Z4” na skijalištu Žarski u Mojkovcu, po principu “Projektuj i izgradi”.

0
A- A A+
žičara Foto: Vlada Crne Gore

"U realizaciju ovog strateškog projekta, Vlada će uložiti devet miliona eura, u cilju nastavka valorizacije turističkih potencijala i poboljšanja životnog standarda građana, naročito na Sjeveru", saopšteno je iz Vlade.

Glavni projektant i proizvođač opreme koja će biti montirana na lokalitetu Žarski je italijanska kompanija Leitner, jedan od najvećih proizvođača žičara u svijetu.

"Kvalitet i standard koji Leitner primjenjuje u svojim projektima prepoznati su u svim državama, tako da se njene žičare danas nalaze na najatraktivnijim svjetskim skijalištima", saopšteno je iz Vlade.

Rok za završetak izrade Idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare je dva mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade Glavnog projekta žičare četiri mjeseca od dana prihvatanja Idejnog rješenja, a za završetak izgradnje žičare i ski staza 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Tagovi:
Sve vijesti