Za DF teško prihvatljiv Sporazum o budućnosti

Autor:

Demokratski front najvjerovatnije neće potpisati sporazum kojeg su opozicionim partijama proslijedili predstavnici pokreta “97.000 odupri se“, saznaje Pobjeda.

Za DF teško prihvatljiv Sporazum o budućnosti Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Više izvora iz tog političkog saveza je saopštilo da je dokument “teško prihvatljiv” najjačem opozicionom političkom savezu, jer je rađen bez konsultacija sa većinom opozicionih partija, uz jasne indicije da su autori tog dokumenta GP URA i koncern Vijesti.

Naredna dva dana ćemo se izjasniti, ali imamo ogrome rezerve prema dijelu ljudi iz organizacionog odbora. Kad su protesti u pitanju tu nemamo dileme treba ih nastaviti i tu će imati našu podršku”, rekao je izvor iz vrha DF-a. 


“Sporazum o budućnosti” prihvatljiv je za Demokrate i URA-u, dok je SDP saopštila da bi ovaj dokumenat trebalo razmotriti na sastanku predstavnika opozicionih parlamentarnih političkih partija i nezavisnih poslanika sa organizatorima protesta.

SNP će se ugledati na druge opozicione partije- ako svi prihvate i oni će, a Demos će odlučiti do subote.

Predstavnici pokreta “97.000 – odupri se“ predložili su opozicionim poslanicima “Sporazum o budućnosti”, kojim bi se zajednički obavezali da će se zalagati za formiranje vlade građanskog jedinstva, koja će djelovati u ograničenom mandatu i čiji će osnovni zadatak biti stvaranje uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Sve vijesti