Repeša: Pozitvino je što nismo odustajali

Autor:

Trener Budućnosti Jasmin Repeša zamjerio svojim igračima na slabijoj defanzivi protiv Efesa u 28. kolu Evrolige, pohvalio energiju Popovića i borbenost svog tima u završnici.

Repeša: Pozitvino je što nismo odustajali Foto: Mondo/ Filip Filipović

Šef struke “plavih” čestitao je Efesu na zasluženoj pobjedi i ocijenio da je njegov tim lose otvorio oba poluvremena.

"Pozitivno je, ipak, što nismo odustajali. Ovo je minimalna razlika na osnovu onoga što se događalo na terenu", prokomentarisao je Repeša uz opasku da mu "nije drago što nakon dobrog defanzivnog izdanja protiv Fenerbahčea” njegov tim nije ponovio takvu igru.

Tražio sam tajm-aut u drugom poluvremenu, jer nismo imali faul u oni bili u seriji 0:7. Može se promašiti šut, napraviti greška, ali nedopustivo je da se protivniku dozvole laki poeni. Primiti 53 poena u prvom dijelu, dozvoliti rivalu 60 odsto šuta za dva, a da dva visoka igrača postignu 22 poena - to je malo previše. Igrali smo bolje protiv Fenerbahčea", kazao je Repeša na konferenciji za medije. 

On je pohvalio partiju Petra Popovića.

"Popović je unio energiju svaki put kada je bio na terenu i u tom smislu je bio naš daleko najbolji igrač. Zamjerio sam mu što nije uzeo šuteve, rekao sam mu da to uradi. Energija koju je dao očekuje se od svih", rekao je Repeša.

Trener Budućnosti priznao je da je zabrinut što je njegov tim za 16 minuta primio 49 poena.

"Razumijem kada je protivnik raspoložen u šutu za tri, pa ne može da promaši, ali primili smo mnogo poena iz reketa, nakon banalnih grešaka. Efes je najkreativnija ekipa u Evroligi, nijedan tim osim njih nema četvoricu igrača koji mogu da kreiraju poziciju i šut sami sebi. Imaju i Moermana, Danstona, Plajsa...", rekao je Repeša.

Trener Budućnosti je čestitao i navijačima svog tima.

"U nekim sredinama ekipa budi publiku, ali ovdje publika ne dozvoljava ekipi da pada. Reakcija navijača je bila fantastična u pojedinim trenucima, zamolio bih da stalno bude tako", zaključio je šef struke Budućnosti.

Sve vijesti