Pa, dokle više: Facebook nas opet prodao!

Autor:

Lozinke korisnika bile vidljive zaposlenima u Facebook kompaniji!

0
A- A A+

Kompanija Facebook je otkrila nedostatak u svojoj društvenoj mreži, koja je učinila da lozinke stotina miliona korisnika budu vidljive zaposlenima u toj kompaniji i saopštila da je problem - sad rešen.

Preko 20.000 ljudi imalo je pristup lozinkama 600 miliona korisnika sve od 2010. godine!

Tokom bezbednosnog pregleda u januaru, Facebook je ustanovio da su lozinke sačuvane u čitljivom formatu tzv. “Plain text“ u odnosu na bezbednosne procedure, ali da nikada nisu bile vidljive nikome izvan kompanije, preneo je Bloomberg. Većina pogođenih naloga koristila je Facebook Lite verziju aplikacije, dizajniranu za tržišta u razvoju.

Pročitajte i ovo: Novi skandal sa Facebook kvizovima - Sad prestanite!

Kompanija kaže da nije pronašla dokaze da je taj pristup zloupotrebljen. Facebook je otkrio problem nakon što je bezbednosni blog KrebsOnSekjuriti saznao o njemu iz internog izvora. Krebs je pomenuo i da taj problem postoji u nekim slučajevima od 2012. godine. Ali, kako Facebook kaže - nema potrebe da brinemo, jer su oni problem rešili. Uostalom kao i uvek - problem se zataškava rečima kako je ispravljen, a korisnici nastavljaju da veruju kompaniji, koja ih je toliko puta izdala. Takođe, Facebook nikad ne odgovara za svoje ovakve propuste.

Sve vijesti