Rusija o presudi Karadžiću: Antisrpski sud!

Autor:

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju suda u Hagu.

0
A- A A+"Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje", naglasilo je ministarstvo u saopštenju, prenosi TASS.

Dodaje se da je haški mehanizam nasledio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam.

Izvor: YouTube/Al Džazira

Tokom zasedanja Rezidualnog mehanizma za krivične sudove o Karadžiću, svesno su izbačene nezakonite akcije zemalja NATO-a tokom vojnih operacija na prostoru bivše Jugoslavije, navodi Ministarstvo.

Dodaje se i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca, prenosi Sputnjik.

"Namerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posledica tih akcija, uključujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni", saopštilo je rusko Ministarstvo.

KARADŽIĆEVA PORUKA: Srbi su pobedili, imaju Srpsku

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je juče Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti u ratu u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih godina.

KARADŽIĆU DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA!

Sve vijesti