Blam haškog suda:Neko je ipak direktno prenosio presudu

Autor:

Nihad Aličković, koji slovi za prijatelja Nasera Orića, ratnog komandanta tzv. Armije BiH i ratnog zločinca, uprkos navodno strogim kontrolama uneo je telefon u sudnicu tribunala i direktno prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću.

Blam haškog suda:Neko je ipak direktno prenosio presudu Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong, Pool


"Evo ići ću live da možete slušati, ali ću sakriti mobitel... pošto vama kasni prenos pola sata!!! Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk.?? Idemo live, samo pšššt..", napisao je Aličković na postu objavljenom na svom Facebook profilu juče u 14,26 sati.

To se dogodilo uprkos tvrdnjama tužilaštva da će biti strogo zabranjeno da u zgradu, potogotovo sudnicu neko unese mobilni telefon ili kameru.

Uživo prenos o izricanju presude bio je zabranjen, a prenos je započeo sa 30 minuta odlaganja, navodno, pisali su mediji u BiH, da bi se izbegao incident poput onog kada je hrvatski general Praljak tokom izricanja presude popio otrov.

Aličković je, takođe, juče iz Haga objavio snimak kako tera čoveka sa srpskom zastavom ispred haškog suda, uz hrpu izgovorenih psovki.

On je poznat i po tome što se našao u grupi koja je kamenovala aktuelnog predsednika, tada premijera Aleksandra Vučića, u Srebrenici 11. jula 2015.

KARADŽIĆU DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA!

Godinu dana kasnije, na isti dan, Aličković je u Sarajevu postavio instalaciju "Anti Dejton grupa" u obliku Republike Srpske, i mada niko od vlasti nije reagovao, morao je da je ukloni.

I godinu kasnije, na istom mestu, Aličković i sledbenici izveli su novu sarajevsku predstavu.

Pod plaštom borbe za prava tek rodene dece i navodnog spontanog gradanskog okupljanja, tražili su usvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Ali ne Zakona koji bi bio prihvatljiv za sve u BiH.
Baš kao i tokom "sarajevskog proleća" - rušilačkih demonstracija iz februara 2014. I tada su se Aličković i saradnici navodno spontano borili za obespravljene građane.

KARADŽIĆEVA PORUKA: Srbi su pobedili, imaju Srpsku

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je juče Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti u ratu u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih godina.

Sve vijesti