iPhone vas neće izdati, Android hoće (VIDEO)

Autor:

Apple isprozivao i Google i Facebook i Android, ali i sve konkurente koji su u skandalima o privatnosti.

0
A- A A+

Izvor: Apple

Kad je o privatnosti riječ mnoge kompanije ne mogu da se pohvale da su učinile sve ili makar dovoljno da njihovi korisnici budu bezbjedni. Zna to Facebook, vrlo dobro, zna to i Google, koji je baš sad i podvrgnut u EU mnogim istragama o privatnosti korisnika i na koje ju je sve načine zloupotrebio.

Pročitajte i ovo: Apple slušalice nastavljaju dominaciju

Apple smatra da, kad je o privatnosti riječ, Android nije dorastao njihovim iPhone telefonima, koji nemaju “backdoor“ pristup, a ni mogućnost da ih Apple otključa kad bilo ko “sa visine“ zatraži. Imali smo priliku da se u to uvjerimo kroz nekoliko slučajeva, od kojih je najpoznatiji onaj kad je stradalo 14 ljudi u masovnom ubistvu u San Bernardinu. Tad Apple nije želio da pruži nikakvu pomoć u otključavanju iPhone 5c telefona, koji je ubica koristio, čak i kad je za to dobijen nalog države.

Bilo kako bilo, Apple ima poentu i svog keca iz rukava izvukao je u nikad zgodnijem trenutku - kad IT svijet potresaju mnoge afere u vezi sa privatnošću korisnika. Apple poenta? Jedino je iPhone siguran! Pogledajte reklamu, pa nam javite svoje utiske!

Sve vijesti