BIZARNO: Ukrali 28.000 vekni hljeba iz magacina?!

Autor:

Nevjerovatno, ali istinito - dvojica muškaraca osumnjičena da su sistematski krali hljeb iz magacina pekarske industrije u Požarevcu i prodavali ga trgovcima za keš, ispod cijene.

1
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački IlustracijaMediji prenose da je policija uhapsila R. D. (32), koji je osumnjičen da je od oktobra do decembra 2018. godine, iz magacina pekarske industrije "AS Braća Stanković" u Požarevcu ukrao čak 28.000 vekni hljeba i da je zajedno sa kolegom, vozačem kamiona Z. S. (43) taj hljeb prodavao trgovcima za keš, ispod cijene.

Procenjuje su se da su oštetili firmu za čak milion dinara.

Sjedište ove industrije je u Grockoj, a dvojica osumnjičenih radili su u pogonu u Požarevcu, gdje su i uhapšeni. Protiv njih dvojice su podnijete krivične prijave (protiv jednog za pronevjeru, protiv drugog za pomaganje).

Nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode, prenose mediji.

Prema dosadašnjoj istrazi, R. S. je shvatio da bi mogao da svakodnevno odnosi veće količine hljeba, odnosno vekne, jer nije postojala stroga kontrola o izdavanju robe.

On se sa kolegom dogovorio da trgovcima, uz redovnu isporuku hljeba, dostavi i određeni broj vekni "ispod tezge", odnosno one vekne koje je iznosio iz magacina i njih prodavao za gotovinu, ispod cijene.

Kako im je "posao" dobro krenuo, postajali su sve alaviji, pa su odnosili sve veće količine hleba.

U preduzeću su primijetili da postoji velika razlika između utrošenog brašna i izdatog gotovog hleba, pa je pokrenuta interna istraga, i utvrđeno je da je od oktobra do decembra 2018. godine uz magacina odneto čak 28.000 vekni hljeba!

"Njih dvojica su potom praćeni i do detalja je utvrđeno na koji način su radili. Najprije su negirali krivicu, da bi potom priznali sve i potom su pušteni da se brane sa slobode", piše "Informer", pozivajući se na neimenovani izvor iz istrage.

Sve vijesti