Apple slušalice nastavljaju dominaciju

Autor:

Najavljene Apple AirPods 2 - bolje, s dužim trajanjem baterije, s više slobode i manje komplikacija prilikom upotrebe.

0
A- A A+

Kad se radi o Apple AirPods slušalicama situacija je čista kao suza - razbijaju u prodaji. Uostalom, kao i najveći broj Apple uređaja. Kritikovane na početku, danas su suvereni vladar tržišta bežičnih bubica-slušalica, koje su upravo dobile nasljednice - Apple AirPods 2!

AirPods druge generacije dolaze sa bežičnim kućištem za punjenje, novim H1 audio čipom, poboljšanom autonomijom baterije i mogućnošću da se Siri koristi bez ruku, odnosno bez potrebe za dodirivanjem slušalica uopšte.

Bežično kućište-kolijevka za punjenje omogućava da se slušalice napune po Qi standardu bežične komunikacije između uređaja i stoga će raditi s bilo kojim aktuelnim Qi bežičnim punjačem. Izgledom je kućište identično prošloj generaciji, ali je ovog puta na njemu i svjetlosni indikator za momente kad je punjenje u toku.

Umjesto Apple W1 čipa u AirPods 2 je ugrađen H1, novi čip, koji omogućava bolju jasnoću razgovora, duže trajanje razgovora, dužu autonomiju, lakše i brže uparivanje i promjenu uređaja, kao i “Hey, Siri“ komandu, bez pipanja slušalica. Ovog puta slušalice se povezuju na uređaje i pute Bluetooth v5.0 standarda.

Cijena slušalica sa običnom kolevkom je 159 dolara, kao i prošle godine. Ukoliko korisnik odabere kolijevku, koja može da se bežično puni, to će koštati 199 dolara, a samo novo kućište, odnosno kolijevka sa bežičnim punjenjem koštaće 79 dolara.

Sve vijesti