KARADŽIĆEVA PORUKA: Srbi su pobedili, imaju Srpsku

Autor:

Prvi predsednik Srpske Radovan Karadžić, koji je danas Hagu ponovo osuđen kao ratni zločinac, poručio je da su srpski narod i on već pobedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

0
A- A A+

radovan karadžić, hag, osuđen Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong, Pool

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao prvi predsednik Srpske.

"Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Srpsku. Mnogi su posleratni invalidi, a najveću žrtvu podnele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", rekao je Karadžić.

KARADŽIĆU DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA!

On je istakao da ova "jalova osveta" Haškog suda njemu, kao starcu ne može ništa.

"Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda", naveo je Karadžić.

Prvi predsednik Srpske je rekao da u svakom ratu, a naročito građanskom "izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala".

Ovako je Karadžić saslušao presudu (VIDEO)

Izvor: YouTube/Al Džazira

"Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku", poručio je Karadžić.

Presuda Karadžiću: Šta kaže BiH a šta EU

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvomRadovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti u ratu u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih godina.

Sve vijesti