Institucije sposobne da odgovore na sve izazove

Autor:

Crna Gora je snažno posvećena vladavini prava i na tom polju, a posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ostvaren je ozbiljan napredak, kazao je premijer Duško Marković.

Institucije sposobne da odgovore na sve izazove Foto: Vlada Crne Gore

On je, na sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom, rekao da je Crna Gora posljednjih godinu krenula u žestok obračun sa organizovanim kriminalom i istakao da su institucije spremne i sposobne da odgovore na sve izazove.

“Razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država“, naveo je Marković.

Ocjenjujući da je Crna Gora pouzdan partner u NATO-u, Adam je pohvalio rezultate na putu ka Evropskoj uniji (EU) i kazao da je Crna Gora predvodnik u toj oblasti.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Marković je sagovornika upoznao sa odličnim rezultatima ekonomske politike u posljednje dvije godine, ukazujući na visok ekonomski rast, smanjenje nezaposlenosti, budžetskog deficita, kao i na plan za ulazak u budžetski suficit.

„Krenuli smo putem intenzivnog ekonomskog razvoja koji treba da doprinese boljem životu građana“, naveo je on.

Kako se navodi, politički bilateralni odnosi Crne Gore i Belgije su ocijenjeni odličnim, a zajednički je konstatovana potreba unaprjeđenja ekonomskih odnosa kroz potencijale ulaganja u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu.

Sve vijesti