CG i njemačka policija ostvaruju kvalitetnu saradnju

Autor:

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa potpredsjednikom Sjedišta Savezne policije SR Njemačke Jirgenom Šubertom.

CG i njemačka policija ostvaruju kvalitetnu saradnju Foto: Uprava policije

Veljović i Šubert potvrdili su još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju kako na strateškom tako i na operativnom nivou.


Sastanak je upriličen u Budvi, u susret međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“ na kojoj učestvuje i delegacija njemačke policije, a koja će biti održana sjutra u hotelu Splendid u Budvi.


"Direktor Veljović zahvalio je potpredsjedniku Šubertu na prepoznavanju značaja učešća na sjutrašnjoj konferenciji koja tretira pitanja od važnosti i koja su bezbjednosni izazovi ne samo za region već i zemlje Evropske unije", saopšteno je iz UP.


Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje, kazao je direktor Veljović i dodao da naša policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona, te da je njemačka policija u kontinuitetu jedan od strateških partnera Uprave policije Crne Gore u procesima usvajanja savremenih standarda u radu i djelovanju, na čemu im je naša policija zahvalna.

Veselin Veljović i Jirgen Šubert Foto: Uprava policije


"Potpredsjednik Šubert je kazao da smatra da je značajno što je crnogorska policija organizovala ovakvu međunarodnu konferenciju, koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija i upravljanja migratornim tokovima, u momentu kada je ova problematika itetako aktuelna, te da će predstavnici policija država Zapadnog Balkana i jednog broja država Evropske unije imati priliku da sjutra razmijene mišljenja, iskustva i znanja u rješavanju ovih izazova", kaže se u saopštenju Uprave policije.


Direktor Veljović i potpredsjednik Šubert složili su se da je u upravljanju ilegalnim migracijama jedini mogući odgovor zajednički, te da jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u rješavanju ovih bezbjednosnih izazova.


Veljović i Šubert potpisali su na sastanku i Protokol o primopredaji specijalističke opreme. Savezna policija SR Njemačke je danas naime donirala crnogorskoj Upravi policije specijalističku opremu – četiri termovizijske kamere koje će koristiti službenici Sektora granične policije u cilju detekcije kretanja lica i vozila, radi sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala.

"Vrijednost donacije je 97.932 eura. Savezna policija SR Njemačke je tokom 2018. godine crnogorskoj graničnoj policiji donirala više vrsta specijalističke opreme u vrijednosti od 931.000 eura, kao i organizovala značajan broj obuka naših policijskih službenika za primjenu doniranih sredstava", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti