“Čeka nas teška utakmica, ali idemo na pobjedu”

Autor:

Ofanzivac češkog Jabloneca Vladimir Jovović optimista pred okršaj sa Bugarskom u petak u Sofiji na početku kvalifikacija za EURO 2020.

“Čeka nas teška utakmica, ali idemo na pobjedu” Foto: MONDO

 Treći trening pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je odrađen u punom sastavu. A fudbaleri u crvenoj opremi šire optimizam pred utakmicu sa Bugarskom u Sofiji u petak od 18.00 časova.

O Engleskoj punoj superzvijezda, koja dolazi u ponedjeljak pod Goricu (20.45), se ne priča…

Vladimir Jovović, jedan od najboljih u Ligi nacija i ofanzivac češkog Jabloneca, zna da su Bugari tvrda ekipa.

Čeka nas veoma teška utakmica protiv dobre reprezentacije Bugarske, koja je to pokazala kroz Ligu nacija. Bugari nemaju neka zvučna imena kao što su imali ranije, ali igraju dobar fudbal. Bugarska liga je jaka, većina igrača dolazi iz tog prvenstva”, govori rođeni Nikšićanin.

Dvadesetčetvorogodišnji vezista je svjestan da se bez problema ne može, pa je negdje već prežalio neigranje Stevana Jovetića, te činjenicu da će se Stefan Savić teško oporaviti.

Nažalost ne možemo da utičemo na povrede, ali lakše je da se pripremamo kada već u startu znamo da nekih važnih igrača nemamo na raspolaganju. Nama ostaje da se spremamo za Bugarsku, da što bolje odradimo tu utakmicu. Siguran sam, baš kao i stručni štab, da možemo da ostvarimo dobar rezultat”, poručio je Jovović, koji je otkrio šta je to “dobar rezultat”.

Kada igrate za reprezentaciju Crne Gore, očekivano je da na svakoj utakmici napadnete pobjedu. Svi mi dolazimo iz nekih klubova gdje igramo, selektor i stručni štab su izabrali najbolje. A kada smo već mi najbolji ovdje, zašto da ne pokušamo da idemo na tri boda”.

Bugarska je u grupi 3 Lige C Lige nacija osvojila drugo mjesto sa 11 bodova i gol razlikom 7:5 (prva je bila Norveška sa 13), pokazala se kao čvrsta ekipa.

Kako igrati? Sve zavisi kako se utakmica otvori. I mi smo ekipa koja umije da se brani, ali i napada. Sve zavisi kako će se otvoriti utakmica, pokušaćemo da ispunimo zadatke na terenu koje nam je dao selektor. I mislim da će ti zadaci donijeti dobar rezultat”, jasan je Jovović, koji očekuje da će Bugarska malo više rizikovati.

Vjerovatno će Bugari krenuti agresivnije, jer igraju kod kuće. Ali normalno, tu smo da se suprostavimo, odigramo kvalitetnu partiju i nadam se dođemo kući sa dobrim rezultatom i tri boda”, podvukao je ofanzivac Jabloneca.

Sve vijesti