Sad se Murinjo sladi: Pole, vrati se za mikrofon

Autor:

Portugalac je iskoristio šansu da se nasladi otkazom čuvenog fudbalera - sada mladog trenera.

0
A- A A+
žoze murinjo jose mourinho Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Dok je Žoze Murinjo vodio Mančester junajted, Pol Skols je u ulozi TV komentatora neretko bio tu da otvoreno kaže šta misli o lošoj igri "crvenih đavola".

"Čudi me kako je (Murinjo) preživeo subotu i poraz protiv Vest Hema. To je bio loš nastup ekipe, a stav i igra nisu bili ni približno dobri. Onda je na konferenciji za novinare napao igrače. Napada ljude koji su ispod njega jer ne dobija ono što želi. Mislim da mu je jezik trenutno van kontrole i mislim da bruka Mančester junajted", rekao je legendarni vezista Junajteda i Engleske reprezentacije.

U međuvremenu, Murinjo je ove zime dobio otkaz na Old Trafordu, a Skols je nakratko preuzeo Oldam. Nije prošlo mnogo, a uloge su bile obrnute, jer je "Posebni" postao komentator ruske televizije "RT", dok je legendarni vezista završio svoju prvu trenersku epizodu posle samo mesec dana, tokom kojih je njegov tim odigrao sedam utakmica, pobedio jednom i po tri puta remizirao i izgubio.

Očekivano, Portugalac je sada tu da pošalje "strelicu" ka svom velikom kritičaru.

"Pol Skols me je kritikovao dok sam bio menadžer jednog od najvećih klubova na svetu, a on je trajao samo 31 dan u Oldam atletiku. Vrati se u studio", nije propustio svoju šansu Murinjo.

Doduše, on se nije ustezao od odgovora i dok je bio u Engleksoj.

Primera radi, Murinjo je ovo poručivao Skolsu:

- "Jedino što on radi je kritikovanje. On ne komentariše, on kritikuje. To je različita stvar. Nije Pol Pogba kriv zato što je zaradio više novca od Pola Skolsa. Prosto, fudbal je takav. Mislim da će Skols ostati upamćen kao fenoomenalan igrač, a ne kao analitičar. Ako nekad reši da bude menadžer, želim mu da bude 25 odsto uspešan kao ja"::

- "Mislim da je previše pričao, ali nije mogao da radi ovaj posao. Možda je samo trebalo da se drži svog nivoa. Oldam je očigledno preveliki za njega. Možda bi trebalo da bude trener u ligi pabova. Znam jednu školu u Portugalu kojoj je potreban učitelj fizičkog. Neka počne tamo...".

Sve vijesti